Gent Hawks - A - SFS BCCA Neufchâteau HSE A: 80 - 68
 

Gent Hawks - A    80          -     68        BBCA NEUFCHÂTEAU
                      
Periodes: (22-20)    (16-16)      rust 38-36      (23-18)        (19-14) 
 
 
Gent Hawks was het winnen al even verleerd. Vandaag moesten ze de degens kruisen tegen Neufchâteau. De Gentenaren waren gaan winnen op het veld van de Luxemburgers maar in deze competitie zegt dat niets. Zouden de mannen van Erik Rogiers het hoofd koel kunnen houden tegen deze goed uitgebalanceerde ploeg? Willen de hoogst geklasseerde basketters van Gent met een gerust gemoed de eindejaarsfeesten ingaan, dan moet er gewonnen worden. De Kerstman zorgde alvast voor een Kerstsfeer in de arena.
 Ninane Basket Promotio - A - Gent Hawks - A: 79 - 69
 


Periodes (25-12)      (18-13  )   rust 43-25       (14-25)    (17-19)


De spelers van Gent Hawks hadden vorige weekend vrij gekregen. Na de pijnlijke nederlaag tegen Antwerp Giants B hadden de trainers zo extra tijd gehad om de ploeg klaar te stomen tegen Ninane. Gent was al eens naar het Luikse Ninane gereisd, half september, om de ploeg te bekampen voor de Beker van België. Gent had toen de wedstrijd gewonnen met een uitstekend tweede quarter. Intussen is er al veel water door de Maas gestroomd en hebben beide ploegen een metamorfose ondergaan. In de rangschikking volgen de Walen, met één verlieswedstrijd minder, kort op de Gentenaren. Wint Ninane dan benen ze Gent bij. De Gentenaren willen kost wat kost winnen want volgende week staat een zeer moeilijke verplaatsing op de agenda tegen Spirou Charleroi.

 


 
"Brandon Freeman deed zijn job naar behoren"
 

 

Gent moest het nog doen zonder De Pooter, maar pakte uit met zijn nieuwe aanwinst, Brandon Freeman. Het werd wel een beperkt debuut van 8'31" speeltiijd en zonder scoren. Een opwarmertje, zeg maar.

Gestalte : 191 cm
Positie: Guard

Geboortedatum: 27/01/1983

Team 2016-2017: ASS Sale (Marokko)

Nationaliteit: USA
Erik Rogiers (Gent Hawks): "Hij komt, hij komt"
 

Gent Hawks maakt zondag de verplaatsing naar Houthalen-Helchteren. Op één papiertje na mogen we nu al zeggen dat 'Hij' komt. Neen niet de Sint, wel één der grootste idolen uit de Gentse basketbalgeschiedenis: Brandon Freeman.

 

"Alle formaliteiten zijn inderdaad in orde, alleen zijn officiële licentie moeten we nog ontvangen, maar dat is slechts een formaliteit", glundert coach Erik Rogiers. "Maar ik spreek liever in voorwaardelijke wijs, want herinner me nog levendig dat hij bij wat zijn debuut moest worden in Gent ook nog een match diende toe te kijken tegen Sint-Truiden omdat zijn licentie toen niet tijdig in orde was. Over wat hij nadien aan moois liet zien aan de Gentse supporters kunnen we meer dan één lyrisch boek vullen. Hopelijk dient er bij zijn eerste thuismatch op 18 november tegen Antwerp B een tribunetje meer uitgetrokken te worden.

 

Het is wel zo dat hij reeds meer dan een maand met de ploeg meetraint en iedereen dus kent. Hopelijk kan hij op Houthalen mee zorgen voor winst, want tot op heden lukte het ons nog maar één keer om daar te zegevieren. Niemand moet worden opzijgeschoven, want we hadden reeds ons deel aan pech. Iedereen zal dezelfde kansen krijgen, maar moet ze wel verdienen."

(VBRA)

 

 

 

 
1/8 Finale Beker van België
 

De 1/8e finale Beker van Vlaanderen, Antwerp Giants B vs Gent Hawks, gaat door op 20 december 2017 om 20.30 u.
Plaats: Sporthal Roosendael, Speelpleinstraat 1, 2170 Antwerpen
 
 
 1/16 Beker van Vlaanderen 1 november 2017 om 20.30 u
 

 

 

Resultaat : 72 - 90

KBBC T&T D'Vine Turnhout HSE A vs Gent Hawks HSE A

(BLAHSE160901)

Sporthal St. Victor

Datum: 01-11-2017 Aanvang: 20.30 uur

Officials: Daan Moens, Kirsten Poffe

 

periodes: (31-16)  (13-13) rust 44-29 (20-13)  (22-8)   
 
 
Wat konden de Gentenaren tegen de Turnhoutse basketbalmannen? In de competitie wil het voor de Hawks spelers niet echt lukken. Voor de Beker van België werden de doelstellingen wel gehaald. De basketballiefhebbers die de wedstrijd voor het ticket van de 1/4 finale bijwoonden waren uitermate tevreden met wat ze te zien kregen. De prestatie tegen Brussels zal bij velen bijblijven als een hoogtepunt van dit seizoen. Kunnen de spelers van Erik Rogiers zich voldoende opladen om tegen de Koninklijke BBC T&T D’Vine Turnhout een ronde verder te gaan in de Beker van Vlaanderen?Joren Vermoesen (Hawks) : "We hebben het zelf weggegeven".
 

HLN20170925
Gent Hawks krijgt de trein in het nieuwe seizoen blijkbaar maar moeizaam op de rails. Met een twee op vier kan men moeilijk spreken van een start met kampioenenallures. Zeker als men weet dat het thuis een nul op twee liet optekenen. In de slotminuten kwam het tegen Waregem nog wel op voorsprong, maar de verwarrende arbitrage stak ook al geen handje toe.
RUDY VANBOCXSTAELE
Luc Van Vooren -Gent Hawks- "Hopelijk zijn nederlagen verteerd"_HLN 20170923
 
'We moeten stoppen met terugblikken' - Erik Rogiers
 
Naar de volgende ronde in de Beker van België
 

Ruime,knappe overwinning in Beker van België van Gent Hawks bij Ninane:71-92.

Volgende bekerronde thuis in de Tolhuisarena versus Belgisch vicekampioen Brussels.

Go Hawks!
1/16 Beker van Vlaanderen
 

1/16 Beker van Vlaanderen

 

Op 1 november : 1/16e finale Beker van Vlaanderen:  
Turnhout – Gent Hawks om 20.30 u. in de sporthal Sint-Victor.
 
 
Erik Rogiers :“Er gaan daar nog veel ploegen verliezen”
 

Artikel het Nieuwsblad dd° 7/09/2017 - jgn

 

Gent Hawks gaat door op het elan van vorig seizoen. De 64-87 overwinning bij Neufchateau laat een walk-over veronderstellen, maar trainer-coach Erik Rogiers is het daar duidelijk niet mee eens.


 Tijd en reeksWedstrijd    

Datum: 10/12/2017

  15:00
Senioren Heren
Spirou Charleroi B - Gent Hawks - A
Top Division Men 1 - Salle Pierre de Coubertin match werd afgelast wegens het slechte weer
 - 
 Tijd en reeksWedstrijd    

Datum: 16/12/2017

  20:15
Senioren Heren
Gent Hawks - A - SFS BCCA Neufchâteau HSE A
Top Division Men 1 - Tolhuis Sportarena
80-68
Wedstijdverslag