Gent Hawks - A - Port of Antwerp Giants - B: 72 - 75
 

 Gent Hawks           72                  -       75        Port of Antwerp Giants - B                   
 
 
periodes (16-21)   (16-8)  rust 32-29   (19-23)   (21-23)
 
Antwerp B verloor vorig jaar een heel deel van zijn ervaren spelers aan andere ploegen in de omgeving van Antwerpen. Het bestuur van Antwerp Giants opteerde dit jaar voor jeugdige spelers, geen enkele speler is ouder dan 20 jaar en zelfs 3 spelers zijn nog maar 16. Belangrijk om weten is ook dat de gemiddelde lengte 196,5 cm is. Enkele van hun spelers spelen vaak mee met de eerste ploeg van Antwerp maar deze avond werd geopteerd om ze met de B-ploeg te laten spelen.De gemiddelde leeftijd bedraagt 18 jaar. Kan Gent voor een drie op drie gaan tegen die grote en jonge ploeg? De ervaring spreekt in het voordeel voor Gent.
 "Brandon Freeman deed zijn job naar behoren"
 

 

Gent moest het nog doen zonder De Pooter, maar pakte uit met zijn nieuwe aanwinst, Brandon Freeman. Het werd wel een beperkt debuut van 8'31" speeltiijd en zonder scoren. Een opwarmertje, zeg maar.

Gestalte : 191 cm
Positie: Guard

Geboortedatum: 27/01/1983

Team 2016-2017: ASS Sale (Marokko)

Nationaliteit: USA
CUVA Houthalen-Helchteren - A - Gent Hawks - A: 62 - 71
 

CUVA Houthalen-Helchteren - A  62  -   71      Gent Hawks - A
 
Periodes: (12-17)    (20-24)      rust 32-41      (10-17)        (20-13) 
 
 
Gent had vorige week zijn thuiswedstrijd gewonnen en hoopte de verplaatsing naar het verre Limburg ook winnend te kunnen afsluiten. Een zondagnamiddag naar Houthalen rijden om daar een wedstrijd te betwisten is altijd een moeilijk gegeven, alleen al de verplaatsing vraagt veel energie en tijd. Vorige jaren had Gent daar nog niet veel kunnen rapen en hoopte daar verandering in te kunnen brengen. Erik Rogiers (Gent Hawks): "Hij komt, hij komt"
 

Gent Hawks maakt zondag de verplaatsing naar Houthalen-Helchteren. Op één papiertje na mogen we nu al zeggen dat 'Hij' komt. Neen niet de Sint, wel één der grootste idolen uit de Gentse basketbalgeschiedenis: Brandon Freeman.

 

"Alle formaliteiten zijn inderdaad in orde, alleen zijn officiële licentie moeten we nog ontvangen, maar dat is slechts een formaliteit", glundert coach Erik Rogiers. "Maar ik spreek liever in voorwaardelijke wijs, want herinner me nog levendig dat hij bij wat zijn debuut moest worden in Gent ook nog een match diende toe te kijken tegen Sint-Truiden omdat zijn licentie toen niet tijdig in orde was. Over wat hij nadien aan moois liet zien aan de Gentse supporters kunnen we meer dan één lyrisch boek vullen. Hopelijk dient er bij zijn eerste thuismatch op 18 november tegen Antwerp B een tribunetje meer uitgetrokken te worden.

 

Het is wel zo dat hij reeds meer dan een maand met de ploeg meetraint en iedereen dus kent. Hopelijk kan hij op Houthalen mee zorgen voor winst, want tot op heden lukte het ons nog maar één keer om daar te zegevieren. Niemand moet worden opzijgeschoven, want we hadden reeds ons deel aan pech. Iedereen zal dezelfde kansen krijgen, maar moet ze wel verdienen."

(VBRA)

 

 

 

 
1/8 Finale Beker van België
 

De 1/8e finale Beker van Vlaanderen, Antwerp Giants B vs Gent Hawks, gaat door op 20 december 2017 om 20.30 u.
Plaats: Sporthal Roosendael, Speelpleinstraat 1, 2170 Antwerpen
 
 
 1/16 Beker van Vlaanderen 1 november 2017 om 20.30 u
 

 

 

Resultaat : 72 - 90

KBBC T&T D'Vine Turnhout HSE A vs Gent Hawks HSE A

(BLAHSE160901)

Sporthal St. Victor

Datum: 01-11-2017 Aanvang: 20.30 uur

Officials: Daan Moens, Kirsten Poffe

 

periodes: (31-16)  (13-13) rust 44-29 (20-13)  (22-8)   
 
 
Wat konden de Gentenaren tegen de Turnhoutse basketbalmannen? In de competitie wil het voor de Hawks spelers niet echt lukken. Voor de Beker van België werden de doelstellingen wel gehaald. De basketballiefhebbers die de wedstrijd voor het ticket van de 1/4 finale bijwoonden waren uitermate tevreden met wat ze te zien kregen. De prestatie tegen Brussels zal bij velen bijblijven als een hoogtepunt van dit seizoen. Kunnen de spelers van Erik Rogiers zich voldoende opladen om tegen de Koninklijke BBC T&T D’Vine Turnhout een ronde verder te gaan in de Beker van Vlaanderen?Joren Vermoesen (Hawks) : "We hebben het zelf weggegeven".
 

HLN20170925
Gent Hawks krijgt de trein in het nieuwe seizoen blijkbaar maar moeizaam op de rails. Met een twee op vier kan men moeilijk spreken van een start met kampioenenallures. Zeker als men weet dat het thuis een nul op twee liet optekenen. In de slotminuten kwam het tegen Waregem nog wel op voorsprong, maar de verwarrende arbitrage stak ook al geen handje toe.
RUDY VANBOCXSTAELE
Luc Van Vooren -Gent Hawks- "Hopelijk zijn nederlagen verteerd"_HLN 20170923
 
'We moeten stoppen met terugblikken' - Erik Rogiers
 
Naar de volgende ronde in de Beker van België
 

Ruime,knappe overwinning in Beker van België van Gent Hawks bij Ninane:71-92.

Volgende bekerronde thuis in de Tolhuisarena versus Belgisch vicekampioen Brussels.

Go Hawks!
1/16 Beker van Vlaanderen
 

1/16 Beker van Vlaanderen

 

Op 1 november : 1/16e finale Beker van Vlaanderen:  
Turnhout – Gent Hawks om 20.30 u. in de sporthal Sint-Victor.
 
 
Erik Rogiers :“Er gaan daar nog veel ploegen verliezen”
 

Artikel het Nieuwsblad dd° 7/09/2017 - jgn

 

Gent Hawks gaat door op het elan van vorig seizoen. De 64-87 overwinning bij Neufchateau laat een walk-over veronderstellen, maar trainer-coach Erik Rogiers is het daar duidelijk niet mee eens.


 Tijd en reeksWedstrijd    

Datum: 18/11/2017

  20:15
Senioren Heren
Gent Hawks - A - Port of Antwerp Giants - B
Top Division Men 1 - Tolhuis Sportarena
72-75
Wedstijdverslag
 Tijd en reeksWedstrijd    
 
Geen gegevens beschikbaar.