Wedstrijd DetailsTop Division Men 1
Vr 20/09/2013 om 20:30
Port of Antwerp Giants - B 80 - 79
2
Gent Hawks - A

 

In een vooruit geschoven wedstrijd van de 3de speeldag moesten de Gentse spelers, de vrijdagavond  naar de Scheldestad. De Gentenaars hadden al thuis gewonnen van St.Jan Antwerpen en thuis verloren van Bent Schoenen Waregem. Wilden ze blijven meedraaien aan de top van 2de nationale moest er gewonnen worden tegen de tweede ploeg van Port of  Antwerpen Giants.

De stroppen begonnen het best aan de wedstrijd en liepen vlot uit tot 0-8, via Pedro De Decker en, Gregory De Pooter.  De jeugd van Antwerpen geraakte niet  door de stugge verdediging  van de bezoekers. Toen de lange jongens van Antwerp toonden dat ze goed overweg konden met driepunters kwamen ze stilaan in de wedstrijd, het ging naar 11-14 (waaronder 3 driepunters van de thuisspelers). De Antwerpenaren roken hun kans en kwamen terug tot 13-14 halfweg de eerste helft. De Gentenaren vonden het toen welletjes en met snedig basket konden ze de eerste periode afsluiten met een 7-punten kloof (15-22).

 

Het begin van de tweede periode begon met stevig verdedigen van de beide ploegen. Beide ploegen dikten  de stand aan met elk 1 vrijworp. Sebastien Bellin toonde dat hij ook een driepunter kon potten en Laurent Lhote mocht het ganse veld over dribbelen en vrij naar de korf gaan(16-27). De coach van de tegenpartij greep in met een time-out en het antwoord kwam er met een driepunter. Sebastien Bellin gaf hen direct een tegenprik en Gent Hawks stond 10 punten voor halfweg het tweede quarter. Vanaf dan ging de wedstrijd gelijk op. Gregory De Pooter, Rubben Luyten en tweemaal Pedro De Decker zorgden voor de Gentse punten en men kon de rust ingaan met 28-36.

 

In het begin van de tweede helft konden beide ploegen geen openingen vinden in de respectievelijke verdedigingen. Het duurde tot het begin van de vierde min. voordat Laurent Lhote de weg naar het net vond, er stond toen terug een 10 punten kloof op het bord. Antwerpen pakte toen terug uit met hun gevreesde driepunters en gaf de indruk terug in de wedstrijd te komen. Gent kon toen alleen even scoren uit vrijworpen. Robin Spaens  gaf de tegenstrevers nog eens lik op stuk en shotte er een driepunter in en Gent kwam zelf even 11 punten voor (33-44). Vanaf dan knaagde Antwerpen gestaag van hun  achterstand af. Op het einde van de derde periode stond het 46-51.

 

In  de vierde periode kan Gent nog aanvankelijk  de schijn ophouden en dikte de voorsprong terug aan tot 51-59. De grote jongens van Antwerpen vonden toen de korf inside en de score machine van Gent viel stil met nog 6 min te spelen werd het 55-59. De Antwerpenaren bleven beuken op de Gentse verdediging en met nog een kleine 2 min te gaan werd het 59-59. Gent verloor een rots in de branding , daar Gregory De Pooter zijn 5de fout aangesmeerd kreeg. Antwerpen kwam met 2 vrijworpen voor maar Laurent Lhote nam zijn verantwoordelijkheid en bracht Gent terug op gelijke hoogte na 40 min basket (61-61).

 

Een verlenging was het verdikt. Aanvankelijk werd er alleen gescoord door beide ploegen van op de vrijworplijn. Pedro De Decker ontwarde nog eens de Antwerpse verdelgingsgordel en bracht Gent terug langszij 64-64. Beide ploegen stonden vanaf dan alleen maar aan de vrijworplijn. De belangen warenr zo hoog dat er maar zelden 2 vrijworpen gescoord werden. Sebastian Bellin was met 2 op 2 de uitzondering en bracht Gent terug voor 66-67. Terug een sprankel hoop. Maar Antwerp kon via een vrijworp en een open shot terug het laken naar zich toetrekken en kwam 69-67 voor. Met nog luttele seconden te gaan nam Matthias Boeckaert zijn verantwoordelijkheid en scoorde de gelijkmaker 69-69.

 

In de tweede verlenging scoorde aanvankelijk Pedro Dedecker met een mooie onderhandse korf voor een heel klein beetje adem. Maar de Antwerpenaren scoorden nu feillos hun toegekende vrijworpen en liepen uit tot 73-71. Antwerp had nog een driepunter in huis en nog een velddoelpunt en kwam 78-71 voor. Het werd heel stil onder de Gentse supporters. Bellin kreeg nog 3 vrijworpen toegekend, toen hij foutief afgestopt werd op een driepunter en legde de  drie  vrijworpen feillos in het mandje van de tegenstrever 78-74.  Gent  sloop nog bij tot 78-76. Maar tot overmaat van ramp verloor Gent enkele seconden laten  ook nog Bellin met zijn vijfde van de avond. Antwerp scoorde een van de 2 toegekende vrijworpen 79-76. Robin Spaens  zorgde op 9 sec voor het einde van de tweede verlenging voor 79-79. De coach van Antwerp  gebruikte zijn time out nog om een derde verlenging te voorkomen . Gent mocht geen fouten meer maken wilden ze  niet ten onder gaan. En wat iedereen vreesde, de refs zagen nog een fout van een Gentse speler op het einde en Antwerpen zette één  van de twee toegekende  vrijworpen om en won zo na 50 min basket met het kleinste verschil (80-79).

 

Volgend weekend spelen onze jongens terug thuis tegen Houthalen en daar moeten ze de draad terug oppakken  en antwoorden met een klinkende overwinning. Supporters allemaal op post onze brigade heeft het nodig om aangemoedigd te worden, vele kelen kunnen onze mannen in het Tolhuis  naar een overwinning schreeuwen.

(JL)

 

Kwarters: 15-22 / 28-36 (13-14) / 46-51 (18-15) / 61-61 (15-10) / 69-69 (8-8) / 80-79 (11-10)

Gent Hawks: Spaens 6, Detiege 1, Vandeveire,  Depooter 18, Luyten 3, De Decker 14, Lhote 14, Boeckaert 2, Belling 21.