Wedstrijd DetailsTop Division Men 1
Vr 5/12/2014 om 20:30
Port of Antwerp Giants - B 91 - 77
(rust: 43 - 45)
Gent Hawks - A

 

Gent had vorige week een dijk van een wedstrijd gespeeld tegen Gembo Borgerhout. De stemming van de ploeg was opperbest en het vertrouwen heel hoog. In het Sinterklaasweekend moesten de Stroppen de moeilijke verplaatsing naar Antwerp Giants 2 maken. Die ploeg staat halfweg geklasseerd en moest een te nemen klip zijn. Maar de rangschikking geeft niet altijd een goed beeld, ze spelen thuis altijd met een veel sterkere ploeg dan op verplaatsing. Veel van deze spelers spelen vaak mee met de eerste ploeg van Antwerpen en doen het daar goed. Nog een belangrijke opmerking het zijn allemaal jonge gasten die hoog opgeschoten zijn. Gent wist dus dat het niet van een leien dakje ging lopen.

Antwerp begon het best en rondde zijn 2 eerste aanvallen goed af. Gent zag zijn pogingen teniet gedaan.(4-0). Wim Dobbelaere opende dan toch voor Gent en Maxim Verspeten zorgde voor de gelijkmaker. Pedro De Decker en Wim Dobbelaere zorgden voor 4-9. Gent nam de wedstrijd in handen en liet zich tegen het jong geweld van Antwerpen niet aftroeven. Via dezelfde spelers werd het 8-14. Helaas was de verdediging van Gent door sommige spelers te zwak en kon Antwerpen aanklampen. De Scheldejongens bleven het moeilijk hebben met Wim Dobbelaere in de aanval en hij zorgde voor een maximale voorsprong van 11-16. De wedstrijd werd op een hoog tempo gespeeld en Gent kwam wat in zuurstof te kort. Met nog 4 min in de eerste periode hingen de bordjes gelijk 16-16. Gregory De Pooter en Hans Van Langenhove brachten Gent na 2 mooi uitgespeelde aanvallen Gent terug voor 16-20. Gent liep terug wat slapper te verdedigen en met nog 2 min 30 op de klok stond de stand terug gelijk. (20-20) Antwerpen bleef profiteren van de lakse verdediging en stoomde door tot 25-20. Tijd om een time-out te nemen voor de Gentenaren. Gregory De Pooter milderde nog maar verdedigend werd Gent terug te gemakkelijk gepakt. Gilles Mestdag die terug goed inkwam kon nog net voor tijd voor 27-24 zorgen.

 

Sam Caron opende met een driepunter in het begin van de tweede periode. Gent probeerde het met een zoneverdediging, aanvankelijk lukte dat ook wel beter daar het vizier van Antwerpen vanop afstand faalde. Gilles Mestdag die speelde zoals in zijn jeugdige dagen scoorde en zette zijn toegekende vrijworp feilloos om 27-30. Maar intussen vond Antwerpen ook oplossingen om door de zone te geraken en het werd 30-30 ook via een extra vrijworp. De wedstrijd ging toen even gelijk op zonder dat een ploeg het laken naar zich toe kon trekken. Met nog een dikke 1 min 30 stond het 40-40. De Antwerpse coach vroeg nog een time-out om de rust te kunnen intrekken met voorsprong maar het was Gent die beter bij shot was en de rust indook met 43-45.

 

Antwerpen kwam het best uit de kleedkamer en zorgde voor de mooiste aanvallen die ze ook succesvol afronden. Alleen Robin Spaens kon nog een drive goed afronden 45-47. Gent moest alle zeilen bijzetten maar hadden steeds minder verhaal tegen het snelle basket dat de Giants opdisten. Het werd te vlot 54-48, verdedigend kwamen de Leiemannen te vaak een stapje te laat. Gent probeerde wel maar vaak met te weinig overleg, de kloof bleef ongeveer 5 punten tot 59-54. Toen ging de Scheldestoomboot plots in zesde versnelling en in een paar dolle minuten stond het 70-55. Wim Dobbelaere met 2 gemaakte vrijworpen en Hans Van Langenhove konden daar nog 4 puntjes vanaf pitsen maar na de derde periode stond het 70-59. Vooral de verdediging had gefaald.

 

Gent probeerde in de vierde periode de bakens te verzetten maar het was te weinig om een snel en snedig Antwerpen het moeilijk te maken Na 3 min had Gent 2 punten gemaakt en stond Antwerpen met 74-61. Wim Meiresonne probeerde zijn zwalpende ploeg nog wat raadgevingen mee te geven, maar ook dat lukte niet meer. Antwerpen overklaste de Gentenaren en liep vlot uit tot 85-64. Alleen Hans Van Langenhove kon met een driepunter het blazoen wat oppoetsen. De oudere spelers van Gent probeerden de twintiger nog te ontlopen en slaagden daar gedeeltelijk in. Na een zwakke vertoning van de leiders mocht de Antwerpse jeugd de overwinning vieren met 91-77.

Volgende zaterdag 13 december 2014 om 20 u ontvangen de Stroppen Bavi Vilvoorde. De coachingstaf weet waarop moet gewerkt worden deze week. Voor de laatste wedstrijd van dit jaar (2014) verwachten de spelers terug een vol huis zoals tegen Gembo Borgerhout. De Gentse spelers zullen dan zorgen voor een vroeg kerstgeschenk voor de Gentse basketballiefhebbers. Hopelijk kunnen ze dan hun herfsttitel met glans verzilveren.

 

Puntenverdeling:

Periodes: 27-24 / 16-21 (rust 35-42) / 27-14 / 21-18

Wim Dobbelaere 25, Robin Spaens 6, Maxime Verspeeten 4, Gregory De Pooter 5, Gillis Mestdag 17, Pedro De Decker 7, Sam Caron 3, Hans Van Langenhove 10