Wedstrijd Details2de Nat. Heren - Play Offs 1/4 finale 2
Zo 19/04/2015 om 15:00
Port of Antwerp Giants - B 66 - 79
(rust: 29 - 42)
Gent Hawks - A

 

Na een onverbeterlijke thriller vrijdagavond in het Tolhuis, moesten onze Gentse basketters zondag terug het parket op om tegen hun opponenten. Gent wilde absoluut de “belle” vermijden en daarom moest het gaan winnen aan de Schelde. Ook Antwerp wilde doorstoten tot de halve finale en wilde kost wat kost de overwinning thuis houden.

Gent begon het felst aan de wedstrijd en via Pedro De Decker en Hans Vanlangenhove stond het snel 0-4. Antwerpen milderde maar Robin Spaens had een driepunter in huis en zorgde voor 2-7. Gent was duidelijk de baas maar kon toch niet vermijden dat Antwerp halfweg de eerste periode terug in het zog stond van hen 6-7. Gent bleef goed combineren en via Pedro De Decker, een driepunter van Gregory De Pooter en Robin Spaens stond het na 6 min 6-14. De Antwerpse coach stelde zijn troepen bij via een time out en Antwerpen kwam terug tot 12-14. Wim Dobbelaere scoorde de laatste Gentse punten in de eerste periode 12-16. Toen viel Gent aanvallend stil en een beter spelend Antwerp rukte op tot 18-16 na 10 min basket in deze tweede play-off wedstrijd.

 

In het begin van de tweede periode acteerden de beide ploegen nerveus en ze konden de eerste 2 min niet scoren. Beide ploegen sloten de bucket goed af en gaven de aanvallers geen kansen. Antwerp kreeg 2 vrijworpen toegekend en zette die ook feilloos om 20-16. Robin Spaens trof na een dikke 3 min raak via een driepunter 20-19. Toen Wim Dobbelaere een perfecte assist gaf aan Gilles Mestdagh en ook nog zijn bonus omzette stond Gent terug voor met 20-22. Pedro De Decker zorgde ervoor dat het halfweg de tweede periode 20-27 stond. Correio Makengo zette zijn man simpel in de wind en scoorde met een heel mooie schijnbeweging 20-29. De Antwerpse coach, vroeg een time-out om zijn zwalpende spelers wat bij te sturen. Via vrijworpen kwamen ze wat dichter de Scheldejongens 22-31 maar dat was te weinig om de Gentenaren te verontrusten. Robin Spaens met 2 gemaakte vrijworpen en een driepunter zorgde voor 24-34.  Pedro De Decker zorgde voor een 12 puntenkloof. De Giants scoorden dan toch na 8 min hun enige velddoelpunt in de tweede periode. (27-36) Gent bleef beuken op het Antwerpse doel en via Wim Dobbelaere, Pedro De Decker en Hans Van Langenhove stond het 27 - 42 kort voor de rust. Antwerpen lukte nog 2 vrijworpen en zo kon men gaan rusten met 29-42. Gent had de wedstrijd degelijk in handen en verdedigend speelden ze een perfecte tweede periode.

 

Robin Spaens opende na de rust direct met een driepunter 29-45. Antwerpen bleef met de moed der wanhoop achtervolgen en scoorde 2 driepunters op rij maar Robin Spaens verschalkte de verdediging van de Antwerpenaren 35-47. Gent liep via Pedro De Decker na 3 min. op een technische fout en Antwerp profiteerde daar maximaal van om de kloof terug onder de tien punten te brengen. Maxim Verspeten werd mooi vrijgespeeld en scoorde vlot. (38-49) Halfweg de derde periode zorgde Wim Dobbelaere met vier punten op rij voor 40-53.  Wim Dobbelaere bediende Robin Spaens nog met een mooie assist en hij liet dit niet liggen  42-55. Antwerpen schakelde dan even over naar 5de versnelling en kwam terug tot 50-55. Met nog 1 min op de klok in de derde periode nam de Gentse coach zijn verantwoordelijkheid en brak via een time-out de achtervolging van de thuisspelers. Laurent Lhote dropte er nog een driepunter in en Antwerp antwoordde nog met een mooi uitgesponnen aanval maar dichter dan 52-59 kwamen ze niet meer in de derde periode. Antwerpen won die periode met 23-17 en ze geloofden nog vol dat ze zouden terug keren.

 

Gent verdedigde sterk in het begin van het vierde quarter zijn voorsprong maar kon niet voorkomen dat Antwerpen na 2 min de score opende 54-59. Mochten de Antwerpenaren daar moed uit geput hebben dan gaven Wim Dobbelaere, Spaens en Correia Makengo ze een uppercut, ze kregen 10 punten in hun mandje en er stond terug een 11 puntenkloof op het bord 58-69. Antwerpen ramde er nog een driepunter in maar ook daar wist Gent raad mee, Wim Dobbelaere scoorde met een fout mee en zorgde voor 61-72. Gregory De Pooter werd nog eens foutief afgestopt en scoorde één op twee van zijn vrijworpen. Antwerp zorgde nog voor 63-73 met nog 2 min 30 op de klok, maar Gent bleef uitgekookt spelen en de Antwerpenaren hadden daar geen antwoord op. De Antwerpse coach vroeg nog een time-out en vroeg zijn spelers fouten te maken om in balbezit te geraken, maar daar wisten Robin Spaens en Laurent Lhote wel raad mee en scoorden vier op vier (65-79). Antwerpen probeerde nog wel wat driepunters maar deze waren allen niet goed gemikt. Via een vrijworp werd het uiteindelijk nog 66-79.

 

Gent speelde een heel degelijke partij tegen een goed Antwerpen Giants. Er zat minder spanning in de wedstrijd dan vorige vrijdag maar je kunt gerust stellen dat Gent de overwinning verdiende. Nu komt de halve finale van de play-offs eraan. Vrijdag 24 april 2015 om 20 u komt Waregem op bezoek in het Tolhuis. Supporters kom in grote getale naar deze wedstrijd je kunt de Gent Hawks naar de finale helpen schreeuwen. Onze basketters kunnen meer dan ooit de zesde man gebruiken tegen deze ploeg die de laatste jaren altijd de finale speelde van de play-offs in tweede klasse.

 

Gent Hawks: Wim Dobbelaere 19, Robin Spaens 19, Correia Makengo 2, Maxime Verspeeten 2, Gregory De Pooter 9, Gillis Mestdag 3, Pedro De Decker 13, Sam Caron, Laurent Lhote 8 en Hans Van Langenhove 4.