Wedstrijd DetailsTop Division Men 1
Vr 18/12/2015 om 21:00
Port of Antwerp Giants - B 78 - 73
(rust: 39 - 41)
Gent Hawks - A

 

Gent mocht het basketbalspeelweekend in de "Top Divion Men one", het weekend voor Kerst, openen met een moeilijke verplaatsing naar Port of Antwerp Giants. Gent had de heenwedstrijd gewonnen met een verlenging. De Antwerpse jongens waren gebrand om de thuiswedstrijd te winnen.

Gent begon uitstekend aan de wedstrijd en greep de Scheldejongens bij de keel. De verdediging zat uitstekend in elkaar en aanvallend begonnen ze met een 0-10. Pedro De Decker opende, Gregory De Pooter volgde zijn voorbeeld en Robin Spaens pikte ook zijn puntjes mee. Pedro De Decker werd foutief afgestopt, scoorde zijn 2 vrijworpen en Robin Spaens rolde nog eventje alleen de verdediging van de Antwerpenaren op. We waren toen twee en een halve minuut ver. De Antwerpse coach, Roel Moors, moest al naar zijn eerste time-out grijpen. Antwerp stelde in de volgende 3 minuten orde op zaken, knokte zich terug in de wedstrijd en kwam zelf 1 punt voor 11-10. Robin Spaens antwoordde met een driepunter, maar ook Antwerp deed nu weer mee en nam via een mooi velddoelpunt en na een vrijworp de leiding weer over. (14-13) Gregory De Pooter maakte een moeilijke korf, maar ook de Antwerpenaren konden tweemaal scoren 18-15. Pedro De Decker stelde met een driepunter gelijk met nog anderhalve minuut te gaan in de eerste periode. Gent kon beletten dat Antwerpen nog scoorde en Hans Van Langenhove werd nog even vakkundig in het straatje gestuurd 18-20. Laurent Lhote mocht vanop de vrijworplijn de 18-22 op het scorebord plaatsen.


De eerste 2 minuten van het tweede quarter gingen gelijk op. Robin Spaens opende, Antwerpen zette 2 vrijworpen om. Gegory De Pooter wroette zich door de verdediging, Pedro De Decker knalde zijn tweede driepunter van de avond binnen en ook Gilles Mestdagh pikte zijn puntjes mee. Maar ook Antwerpen kwam tot scoren. Na een kleine 2 minuten stond het 24-29. Gent toonde toen even 4 minuten dat het echt dominant was en liet geen enkel doelpunt toe. Gilles Mestdagh, Maxim Verspeten en Pedro De Decker zorgden voor 24-37. Maar het was vooral door het ploegspel dat Gent de wedstrijd naar zijn hand zette en de verdediging die geen krimp gaf. Antwoord van Antwerpen kwam dan toch maar Laurent Lhote was een gesel voor de lange jongens van Antwerpen en ze moesten hem foutief afstoppen, maar met een 2 op 2 had Gent terug zijn 13 punten voorsprong beet. (26-39) Gent moest toen even gas terug nemen en Antwerpen maakte 5 punten op rij. Gegory De Pooter diepte de kloof terug wat uit en zorgde met nog anderhalve minuut te spelen voor een geruststellende 10 punten kloof. Maar de laatste anderhalve minuut voor de rust was heel zwak van Gent, zelf maakten ze niets meer klaar en lieten nog 8 punten scoren. Zo kon gerust worden met 39-41.


Antwerp voelde na de rust dat er meer in zat en nam de leiding over. Maar Gent liet niet begaan en kwam via Hans Van Langenhove en Pedro De Decker terug voor 42-45.  Gegory De Pooter scoorde ook nog een doelpunt, kreeg nog een fout mee en zette die vrijworp feilloos om 42-48. Maar Antwerp toonde dat het ook kon basketten en kwam terug in het zog van Gent. Aanvallend bleef Gegory De Pooter de mooie aanvallen aaneenrijgen en zorgde voor 48-52 met nog 4 minuten te gaan in de derde periode. Robin Spaens kreeg zijn vierde fout, vond dat hij moest reageren en kreeg nog een uitsluiting. Antwerp mocht dan 4 vrijworpen omzetten maar lukte geen enkel, een gelukje voor Gent. Maar Antwerp raapte toch moed door de uitsluiting van Robin Spaens en kwam terug aansluiten 51-52. Hans Van Langenhove gaf de Gentenaren nog een boest met een driepunter (51-55) op 2 minuten 45 voor het einde van de derde periode maar dat was aanvallend dan ook het laatste wapenfeit voor de bezoekers. Antwerpen kegelde er nog 2 driepunters in en scoorde nog voor het affluiten van de derde periode. Stand na 30 minuten basket 59-55.


De vierde periode begon krampachtig voor beide ploegen. Na dikke twee minuten scoorde Maxime Verspeeten dan toch en kort daarna nam hij zelf een steal en rondde die keurig af 59-59. Maar Gent kon niet echt profiteren van dit succesje en kreeg een 7-0 tegen. Nog meer dan 6 minuten te spelen. Gent bleef geloven in een goede afloop, knokte voor wat het nog waard was en bracht met nog een dikke drie minuten te gaan de stand terug in evenwicht (68-68) De doelpunten werden gemaakt door Maxim Verspeeten 6 en Gegory De Pooter  (driepunter) Antwerpen antwoordde met een driepunter, maar Pedro De Decker kan vanop de vrijwerplijn milderen (71-70) Met nog 2 minuten 47 scoorde Antwerp 73-70. Alles was nog mogelijk. Beiden ploegen acteerden overhaast en kwamen niet meer tot scoren tot 46 seconden voor het einde Antwerp toch een driepunter lukte (76-70) Beide coachen namen nog elk een time-out in de laatste minuut en Laurent Lhote werd nog foutief afgestopt op een driepunter maar zette zijn vrijworpen feilloos om 76-73 met nog 12 seconden op de klok. Antwerp probeerde nog, Gent moest fouten maken om nog in balbezit te komen. Antwerpen mocht ook nog 2 vrijworpen omzetten en deed dat ook 78-73. De laatste time out met nog 1seconde en 5/10 was een maat voor niets en zo sloot Antwerpen de laatste wedstrijd voor de eindejaarsfeesten winnend af en zat Gent met een enorme kater.


De Gentse spelers hebben nu wat welverdiende rust en op 9 januari 2016 om 20u geven ze Ninane Basket partij in het Tolhuis. Hopelijk bieden de Gentse Hawksspelers hun supporters hun eerste overwinning aan in het nieuwe jaar. Supporters kom de ploeg aanmoedigen en zorg terug voor een sfeervolle arena.


Gent Hawks: Jorn Debrock, Robin Spaens 9, Pedro De Decker 18, Maxime Verspeeten 12, Gregory De Pooter 16, Laurent Lhote  7, Gilles Mestdagh 4  en Hans Van Langenhove 7.