Wedstrijd DetailsTop Division Men 1
Vr 7/10/2016 om 21:00
Port of Antwerp Giants - B 68 - 75
(rust: 32 - 35)
Gent Hawks - A

 

 
Port of Anwerp Giants - B      68     -   75        Gent Hawks   - A
 
periodes (13-17)      (19-18)      rust 32 - 35      (17-21)      (19-19)
 
De tweede ploeg van Port  of Antwerp Giants heeft veel jeugdig talent lopen, die aankloppen bij de eerste ploeg van de Scheldestad. In hun laatste twee thuiswedstrijden maakten zij meer dan 100 punten tegen Royal IV en Ninane. Gent won ook alle thuiswedstrijden maar uit konden ze nog geen overwinning meenemen. Eén van de sterspelers van Gent liet op de tv van Avs, vorige week, weten dat dit misschien wel op Antwerp zou kunnen zijn. De laatste jaren konden de Stroppen nooit veel meenemen uit de sporthal Roosendael, maar tradities zijn er om gebroken te worden.
 
 
Gent opende bijna direct met een driepunter van Joeri Vermoesen. De thuisspelers hadden na dik twee minuten ook een korf gescoord. Laurent L’hote zorgde op zijn manier voor 2-5. Maxime Verspeeten werd foutief gestopt, scoorde en potte ook zijn bonus vrijworp. Joeri Vermoesen knalde er nog een vrijworp in en Gent zat op rozen 2-11. De Antwerpse coach greep naar een time-out. Gent bleef vooral zeer verstandig verdedigen maar kon toch niet verhinderen dat Antwerp terug kwam tot 5-11. Rik  Van Den Berghe zorgde met een jumpshot voor 5-13. Gregory De Pooter nam een offensieve rebound en dropte de bal in het net. Stijn Stevens werd foutief gestopt maar mikte zijn beide vrijworpen haarfijn in het doel. Gent had controle over de wedstrijd dank zij een  zeer intensieve verdediging. Antwerp kon nog eenmaal scoren en zo stond het na 10 minuten basket 13-17 voor de bezoekers.
 
De tweede periode begon verschroeiend, de Scheldejongens hadden opdracht gekregen nog sneller te spelen en korter te verdedigen. Joren Vermoesen werd foutief gestopt onder de korf en maakte één van de twee vrijworpen. Kort nadien werd hij in het straatje gestuurd en zorgde voor 13-20. Na een dikke minuut knalde Robin Spaens er nog een driepunter in en Gent had een 10 puntenkloof op het scorebord. Antwerpen kon tweemaal na elkaar scoren door misverstanden in de Gentse defensie en kwam zo opzetten. Erik Rogiers, zorgde via een time-out dat Gent terug de goede spirit  kon opbrengen. Via Laurent L’hote  en een assist van Joren Vermoesen naar Robin Spaens werd de tienpuntenkloof terug een feit. (17-27) Rik Van Den Berghe werd uitstekend bediend door Joren Vermoesen en liet de kans niet liggen. Stijn Stevens rolde de Antwerpse afweergordel nog eens op en alom aanwezige Joren Vermoesen werd foutief afgestopt maar scoorde feilloos zijn vrijworpen. Gent stond zowaar na 6 min spelen in het tweede quarter 21-33 voor. In de laatste minuten voor de rust knabbelden de havenmannen nog wat weg van deze geruststellende voorsprong  en Gent kon daar maar één doel meer tegenover zetten via een uitstekend gemotiveerde Laurent L’hote, die als shootingguard zijn taak naar behoren vervulde. De spelers doken de kleedkamer in met een 32-35 stand.
 
Beide ploegen hadden duidelijk vooral defensieve richtlijnen meegekregen van hun coachen. Het duurde dan ook meer dan anderhalve minuut voor Antwerp kon scoren. Laurent L’hote zorgde met een driepunter en een jumpshot voor 34-40.  Maar 2 minuten later stond er 40-40 op het scorebord. De thuissupporters geloofden dat Antwerp nu de wedstrijd zou overnemen. De Antwerpenaren grepen de Gentenaren naar de keel en probeerden met alles wat ze in huis hadden de bezoekers af te troeven. Gent bleef er rustig bij en bleef verzorgd en collectief verdedigen. Aanvallend zorgde Joren Vermoesen vanop het hoekje met een driepunter voor 40-43. Diezelfde Vermoesen bood Gregory De Pooter een uitstekende kans aan die hij niet liet liggen.  Ook Laurent L’hote bediende de volgende aanval de Gente Antwerpenaar, op dezelfde manier en Gent had terug een 7 puntenkloof. Antwerpen deed er alles aan om de kloof kleiner te maken en aanvankelijk slaagden ze daar nog even in. Maar het was toch Gent die op 3 minuten voor het affluiten van de derde periode terug een 12 puntenkloof had. Stijn Stevens met een assist van Joren Vermoesen zorgde voor 42-49. Gregory De Pooter zag Joeri Vermoesen vrij staan, die aarzelde niet en ramde er een driepunter in. Gregory De Pooter werd nog foutief gestopt maar ook van op de vrijworplijn faalde hij niet.(42-54) Gent moest nog wat fouten maken om Antwerpen te stoppen maar de kloof werd toch maar tot op 5 punten gedicht. Joeri Vermoesen had nog een jumpshot in huis voor het einde van de derde periode. (49-56)
 
De vierde periode begon zeer intens. Antwerpen bewoog hemel en aarde om de kloof te verkleinen maar Gent speelde volwassen, gaf niet veel ruimte weg en in verdediging werd geholpen waar nodig. Joren Vermoesen nam een offensieve rebound  en bracht de stand op 49-58. In dik 2 minuten konden de Antwerpenaren de kloof nog wat dichten tot 53-58. Maar Gregory De Pooter deed zijn stadsgenoten geen plezier en knalde met nog 7 min te gaan er nog een driepunter in. Joren Vermoesen scoorde nog een vrijworp. Robin Spaens bediende nogmaals Gregory De Pooter en Maxime Verspeeten kreeg nog een driepunter aangeboden van sterke Greg, die niet aarzelde en Gent 12 punten voorbracht met nog 4 minuten te spelen. De Antwerpenaren snakten naar adem en persten er nog een spurtje uit maar de tegenwind van Gent mocht er zijn. Robin Spaens bediende nogmaals Gregory De Pooter en mochten de Scheldemannen nog gehoopt hebben dan deed dit de deur dicht 57-69. Met nog anderhalve minuut te spelen kwamen de thuispelers nog even terug op 6 punten maar Joren Vermoesen had nog een mooie move in huis en drukte de ambities van de thuisspelers de kop in. Antwerpen greep naar fouten om nog in balbezit te komen maar ook vanop de vrijworplijn scoorden zowel Laurent L’hote als Joren Vermoesen 2 op 2.(65-75) Antwerpen kreeg nog drie pogingen in de laatste seconden om een driepunter te maken en op de buzzer slaagden ze daar nog in maar dat was enkel voor de statistieken. Gent won oververdiend van een getalenteerd Antwerpen. Gregory De Pooter mag de volgende wedstrijd terug een interview weggeven aan AVS om te voorspellen of de wedstrijd al dan niet kan gewonnen worden.
 
 De volgende thuiswedstrijd op zaterdag 15 oktober 2016 om 20 u 15 wordt gespeeld tegen Niname. Wie zich de wedstrijd van vorig jaar nog herinnerd zal weten dat je met die Waaltjes nooit gedaan hebt en er lopen bij hen heel wat spelers die vorig jaar nog actief waren in Pepinster.  Basketbalsupporters kom Gent een hart onder de riem steken spektakel zeker gegarandeerd in het Tolhuis. Wint Gent dan blijven ze in de bovenste regionen van de rangschikking in de “Top Division Men 1”
 
 
Stijn Stevens 6,  Robin Spaens 5, Joeri Vermoesen 11, Maxime Verspeeten 6, Gregory De Pooter 15, Rik  Van Den Berghe 4, Joren Vermoesen 15, Laurent L’hote  11, Kyle Robinson en Maxime Aldenkamp.