Wedstrijd DetailsTop Division Men 1
Za 6/05/2017 om 20:15
Gent Hawks - A 67 - 51
(rust: 46 - 27)
Bent Schoenen Waregem - A

 

 

 

 

 

Periodes (28-12)        (18-15)       rust  46  - 27       (11- 14)        (10-10)
 
Beide ploegen hadden een mid-week wedstrijd moeten spelen om uit te maken wie aan de finale mocht deelnemen. Beide wedstrijden werden maar in de laatste minuten beslecht. 
 
De inzet van deze wedstrijd is zeer groot, de winnaar zet een stevige stap naar de kampioenstitel in de
“ Top Division Men 1 “. Gent heeft het thuisvoordeel en won al 4 keer tegen de West-Vlamingen dit seizoen. Maar Waregem is regerend kampioen en speelt in tegenstelling tot vorige wedstrijden met zijn sterkste ploeg en verkeert in superform. 

 

 

De fotoreportage kan je zien op onderstaande link, kopieer en plak:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1812451455740131&set=a.1812450689073541.1073741883.100009258822789&type=3&theater

 

Bart Samaey won voor Waregem de opworp en opende zo de score. Bij de eerste aanval van Gent bediende Laurent L’hote Gregory Depooter die met een driepunter Gent na dik 30 seconden voor bracht. Het begin was veelbelovend. De beide verdedigingen gaven geen krimp en het duurde nu anderhalve minuut voor Waregem een gaatje vond. Joren Vermoesen bediende een vrijstaande Laurent L’hote achter de driepuntslijn en het stond 6-4. Bart Samaey bracht de bezoekers terug op gelijke hoogte. Joren Vermoesen miste een shot, nam zijn eigen rebound en scoorde dan toch. Gent begon stilaan in zijn ritme te komen en bracht het spel een versnelling hoger. Er werd zeer snel en goed bewogen zonder bal. Waregem had het moeilijk om de bal te volgen en de offensieve bedoelingen van de Gentenaren te breken. Gent liep met totaalbasket weg tot 20-7. De doelpuntenmakers waren: Joeri Vermoesen (driepunter), twee vrijworpen van Laurent L’hote en Maxime Verspeeten met twee lay-ups en een bonusvrijworp plus een schitterend jumpshot van Gregory Depooter. Waregem benutte twee vrijworpen. Maxime Verspeeten knalde er nog een driepunter in. Waregem milderde wel nog maar de verdedigers hadden het moeilijk met Maxime Verspeten die foutief gestopt werd maar zijn vrijworpen feilloos omzette. Laurent L’hote knalde er nog een driepunter in. De bezoekers scoorden enkel vrijworpen. Na 10 minuten basket stond Gent comfortabel met 28 -12 aan de leiding.
 
De tweede periode begon uitstekend voor Gent Gregory Depooter op aangeven van Laurent L’hote maakte een driepunter. Waregem besefte dat het iets moest doen en scoorde tweemaal tegen. Erik Rogiers, de Gentse coach, nam een time-out en wilde dat er even gretig verdedigd werd dan in de eerste periode. Hij wilde niet dat Waregem de kloof dichtte. Jeremy Delobbe werd door Laurent L’hotte onder de korf aangespeeld en met veel overgave maakte hij zijn eerste punten. Gent bleef wel proberen maar het was Waregem die terug keerde tot 33-20. Waregem verdedigde
potig en Gregory Depooter mocht vrijworpen nemen na een zware fout op hem. Bij de eerste faalde hij maar de tweede was raak. Waregem kreeg een vrijgeleide en nam die cadeau met beide handen aan om te milderen. Robin Spaens nam een steal en rondde af. Halfweg de tweede periode stond het zo 36-22. Gregoryu Depooter knalde even later er een driepunter in op assist van Robin Spaens, Gent leidde toen al met 17 punten. Waregem stak nog een paar vrijworpen binnen maar dat was onvoldoende om de kloof te dichten. Gregory Depooter knalde met nog een kleine drie minuten te spelen er een driepunter in en de 17 punten kloof stond terug op het bord. De supporters genoten van wat op het parket te zien was. Joren Vermoesen was een gesel voor de bezoekers en ze moesten hem met alle middelen stoppen, maar ook zijn vrijworpen zette hij uitstekend om. Gent leidde  toen al met 44-25 met nog twee minuten te spelen in de tweede periode. Wat de West-Vlamingen ook probeerden ze geraakten niet door de verdediging van Gent. Ze scoorden enkel nog twee vrijworpen. Ook Gregory Depooter zette voor Gent nog twee vrijworpen om en zo kon Gent gaan rusten met 19 punten voor (46-27)
 
Na de rust begonnen beide ploegen met het shotten van driepunters, maar ze faalden. Waregem kreeg na 1 minuut twee vrijworpen toebedeeld en ze zetten die feilloos om. De aanval nadien rolde Gregory Depooter de afweer van Waregem simpel op. Beiden ploegen staken veel energie in verdedigen, de aanvallers kregen geen meter ruimte en als er al een beetje ruimte kwam werd die onmiddellijk gedicht. In anderhalve minuut kon Waregem 4 punten goed maken op Gent. Gregory Depooter die zijn man te sluw af was werd foutief gestopt en zette zijn twee toegekende vrijworpen om. Waregem scoorde nog tegen maar halfweg de derde periode stond het 50-37. Gent had de wedstrijd en vooral de tegenstanders onder controle. Drie minuten konden de supporters geen doelpunt bewonderen. Joren Vermoesen plukte een defensieve rebound, bracht de bal bij Stijn Stevens die de bal overbracht en uitstekend Joren Vermoesen bediende die moeilijk maar mooi scoorde. Waregem kon nog 4 punten aantekenen. Gregory Depooter werd foutief gestopt en zette 1 vrijworp om. Maxime Verspeeten miste een shot maar Rik Van Den Berghe zweefde boven iedereen uit en tipte de bal toch binnen. De supporters konden deze actie smaken en de handen gingen op elkaar. Maxime Verspeeten nam op luttele seconden van het einde van de derde periode een steal, niemand van Waregem kon volgen en hij deponeerde simpel de bal in het netje. (57-41) Gent had van zijn voorsprong aan de rust amper 3 punter moeten toegeven.
 
Met West-Vlaamse ploegen heb je nooit gedaan. Hun mentaliteit kon nog voor een ommekeer zorgen, maar Gent had toch de beste papieren. De talrijk meegereisde Waregemnaren probeerden nog even achter hun ploeg te staan maar ook de Gentse supporters lieten zich niet onbetuigd. Mochten de Waregemnaren nog hoop gekoesterd hebben dan werd dit door een driepuntsshot van Joeri Vermoesen teniet gedaan na een assist van Rik Van Den Berghe. Als Waregem dan toch een punt maakte scoorde Gent tegen via een uitgekookte Joeri Vermoesen. Halfweg de vierde periode stond het 64-43 na een simpel jumpshot van Rik Van Den Berghe. De zegegezangen weerklonken vanop de Gentse supportersbanken. Verdedigend werd door beide teams hard gewerkt, aanvallend was het een stuk minder. Gent bleef baas over de regerende kampioen en Joeri Vermoesen gooide met nog drie en een halve minuut te gaan zijn derde driepunter binnen. Gent had zijn maximale voorsprong van 24 punten bij elkaar. Waregem probeerde nog wel maar kwam geen stap dichter. Toen Erik Rogiers aan zijn applausvervangingen begon konden de bezoekers een driepunter binnen knallen op 1 minuut 30 voor tijd. De volgende driepunter werd 1 minuut later bij Gent in het mandje gedropt. Gent probeerde de invallers nog te laten scoren maar dat lukte niet en Waregem mocht op 13 seconden voor het einde de 67-51 vast leggen.
 
Gent won na vooral een heel sterk eerste quarter, een degelijke tweede periode en een sterke verdediging in de tweede helft de eerste play-off wedstrijd in de finale van de play-offs. Maar een nuchtere Erik Rogiers merkte na de wedstrijd op dat het nog maar 1-0 is. En om kampioen te worden moet je tweemaal winnen in de play-offs. Wat wel zeker is: Gent vertrekt met een morele voorsprong zaterdag 13 mei 2017 naar “De Treffer”. Maar zaterdagavond kan het gerust 1-1 staan. Gentse supporters kom Gent Hawks aanmoedigen ze zullen het nodig hebben.
 

Stijn Stevens                            Rik Van den Berghe 4

Jeremy Delobbe 2.                    Joren Vermoesen 6

Robin Spaens 2.                        Len Vandelanotte

Joeri Vermoesen 11.                  Maxim Aldenkamp

Maxime Verspeeten 12.              Gregory Depooter 22

Laurent L'hote 9