Wedstrijd DetailsTop Division Men 1
Za 13/05/2017 om 20:30
Bent Schoenen Waregem - A 77 - 85
(rust: 43 - 40)
Gent Hawks - A

 

 

 

Bent Schoenen Waregem - A     77      -      85    Gent Hawks - A     


Periodes (23-21)        (20-19)       rust  43-40       (15- 19)        (19-26)


Gent stond voor de aanvang van de wedstrijd 1-0 voor. Waregem kon thuis gelijk maken maar Gent kon mits winst kampioen worden.

 


 

De wedstrijd begon veelbelovend voor beide ploegen: ze maakten hun eerste aanval af met een driepunter. De driepunter van Gent Hawks werd door Laurent L’hote gemaakt. Gent nam de wedstrijd in handen en liep uit via Gregory Depooter tot 3-7.  Waregem kon tegen scoren. Maar Gent bleef de betere ploeg. Laurent L’hote zorgde met zijn tweede driepunter voor 7-10. Gent bleef goed gefocust en via nog een driepunter van Joeri Vermoesen werd het 7-13.  Maxime Verspeten kon vrijworpen nemen en zorgde voor het veertiende punt.  Waregem antwoordde gevat. Ook Gregory Depooter  knalde er nog een driepunter in. Waregem bleef aanklampen tot 13-17. Maar Waregem stelde in de kortste keren gelijk en kwam zelf voor 18-17. Met nog 2 minuten te gaan  leek Waregem de wedstrijd naar zich toe te trekken. Gent bleef het moeilijk hebben met de snelle snedige aanvallen van Waregem. Waregem liep uit tot 23-19. De thuisspelers bleven  goed verdedigen en konden zelfs voorkomen dat Gent kon scoren. Gent milderde dan toch nog voor het einde van de eerste tweede periode tot 23-21 via een klaar kijkende Laurent L’hote.


Gent domineerde het begin van de tweede periode en liep vlot weg tot 23-31. Brecht Guilemijn, van de thuisploeg, zorgde met 2 driepunters op rij voor 29-31. Nog voor halfweg de tweede periode stonden de West-Vlamingen voor 32-31. Waregem voelde dat het kon winnen en de supporters stonden volmondig achter hun ploeg, maar ook de Gentenaren lieten zich niet onbetuigd. Waregem zorgde voor 34-31. Robin Spaens zorgde met een driepunter dat de stand met nog dik 4 minuten te gaan voor de rust 34-34 werd. Beide ploegen streden voor elke morzel grond, op 2 minuten voor het einde van de tweede periode werd het 36-36 via twee vrijworpen van Robin Spaens. Waregem antwoordde met een driepunter en via vrijworpen van Joren Vermoesen werd het 39-38. Waregem kon nog twee korven maken via vrijworpen. Een jumpshot van de Waregemnaren na een misser op een driepunter zorgde voor 43-38. Robin Spaens kon nog milderen zodat de rust bereikt werd met 43-40.


Na de rust was het vooral Waregem die voor spektakel zorgde. Gent kwam moeilijk tot scoren en zo liepen de thuisspelers verder weg naar 50-40. De thuissupporters begonnen al te denken aan de derde wedstrijd en steunden hun ploeg volmondig. De Gentenaren ploegden verder en moesten het vooral hebben van hun enorme inzet. Joren Vermoesen zette twee vrijworpen om. Gregory Depooter werd foutief gestopt en zette een vrijworp feilloos om.(50-43) Ook Waregem kreeg vrijworpen en zette er ook maar één om. Maxime Verspeeten nam een steal en scoorde. Ook Waregem bleef niet puntenloos en bleef de kloof op 8 punten houden. Het spel werd zeer intensief gespeeld en het was Waregem die halfweg de derde periode terug een tien puntenkloof op het bord toverde. De regerende kampioen was al zegezeker. Gent zocht meer en meer de duels op en reduceerde de achterstand in een kleine minuut tot 55-51. Waregem gesteund door hun achterban maakte de kloof terug groter en met nog 3 minuten te spelen werd het 58-51. Gent besefte dat het nu of nooit was. De spelers van Waregem gingen de individuele toer op, Gent bleef zoeken naar de juiste openingen en speelde de bal goed rond in de aanval en de broers Vermoesen lieten geen open kansen liggen Joeri Vermoesen knalde er een driepunter in op aangeven van Robin Spaens en even later bediende Joeri zijn broer uitstekend onder de korf die het secuur afmaakte.  Gent kwam zo terug tot op 2 punten, met nog anderhalve minuut te spelen in het derde quarter. Jeremy Delobbe nam een defensieve rebound gaf zijn bal uitstekend af aan de spelverdeler die via een paar stationnetjes terug Jeremy vond die met een spectaculaire driepunter voor 58-59 zorgde voor het afsluiten van de derde periode.
De spanning was te snijden in de sporthal “De Treffer” Beide supporterclans steunden hun ploeg volmondig. Waregem zette twee vrijworpen om maar ook Gent deed dat even later via Joren Vermoesen. Waregem scoorde na een snelle aanval er was nog maar 1 minuut versteken op de klok. Het tumult bij de supporters werd er nog heviger van. Anderhalve minuut konden de ploegen niet scoren tot Robin Spaens dan toch een vrijstaande maat vond in Joren Vermoesen die Gent terug voorbracht. Lang bleef de voorsprong niet op het bord want bij de volgende aanval scoorden de thuisspelers tegen. Joeri Vermoesen bracht Gent via twee  vrijworpen terug aan de leiding. Stijn Stevens werd foutief gestopt en scoorde ook één vrijworp met nog 6 minuten te spelen. Waregem speelde dan even alles of niets en halfweg de laatste periode stond het 68-66. Joeri Vermoesen nam dan een steal bediende Laurent L’hote die met dik 4 minuten spelen de stand terug in evenwicht bracht. De spanning was te snijden bij de supporters. Waregem bleef beuken en bracht de stand op 70-68. Maxime Verspeeten bracht bij de volgende Gentse aanval de stand terug gelijk, nog 3 minuten 40. Gregory Depooter werd foutief gestopt en scoorde zijn twee vrijworpen Gent had een bonus van 2 punten. Meer dan een volle minuut konden de ploegen niet scoren. De spanning in de zaal werd ondraaglijk. Laurent L’hote verschalkte op dik 1 minuut de Waregemse afweer 70-74. Waregem probeerde met een driepunter de kloof te dichten maar miste. Laurent L’hote deed hetzelfde aan de andere kant, op hem werd een fout gemaakt en hij verzilverde de drie vrijworpen. Gent had met nog 34 seconden te spelen een bonus van 7 punten. De Waregemse coach nam een time-out en kwam met een nieuwe line-up. Waregem scoorde een driepunter. Laurent L’hote bracht slim de bal op en beschermde de bal uitstekend Waregem moest fouten maken om in balbezit te komen maar Laurent wist met de vrijworpen raad 73-79 en nog 27 seconden te spelen. Iedereen van Gent dacht de buit is binnen, maar de thuisspelers scoorden in een mum van tijd nog een driepunter 76-79 met nog dik 24 seconden te gaan. Joeri Vermoesen werd foutief gestopt maar maakte zijn twee vrijworpen nog 14 seconden. Waregem kreeg ook nog 2 vrijworpen maar kreeg er maar één binnen. Gent was nu zegezeker. Gregory Depooter mocht ook nog even twee vrijworpen nemen die hij niet miste. Waregem probeerde in de laatste 4 seconden nog iets maar miste. Gent won zo in het hol van de leeuw tegen de regerende kampioen de titel. Voor de spelers, coachingstaf en supporters was het een geweldige ontlading. Gent nam fier de beker in ontvangst en vierde nog een hele tijd de verdiende kampioensschap titel. 
Stijn Stevens 1, Jeremy Delobbe 3, Robin Spaens 9, Joeri Vermoesen 15, Maxime Verspeeten 8,  Gregory Depooter  16,Rik Van Den Berghe 1, Joren Vermoesen 14 , Laurent L’hote 18, Len Vande Lanotte en Maxim Aldenkamp.