Nieuws

 

Gentse parkeergarage Tolhuis goedkoper 's avonds vanaf 1 juli  
KALENDER SEIZOEN 2017-2018  
Reeksindeling van de Landelijke en PROMBAS-reeksen voor 2017-2018 zijn bekend  

Basketbal2de klasseBS Waregem 77 - Gent Hawks 85 - Afscheidnemende Robin Spaens blij dat en geen derde wedstrijd komt.  
 

 

Na een spannende en hoogstaande partij kroonde Gent Hawks zich op Waregem kampioen in tweede klasse. Voor de ploeg van Erik Rogiers was de derde uitzege in Waregem dit seizoen de belangrijkste.

 

 door 

Nadat Hawks dit seizoen Waregem in eigen huis ging kloppen in zowel competitie als beker van Vlaanderen kon het er nu ook de play-off beslissen.

 

Afscheidnemend speler Robin Spaens geraakte met negen punten ei zo na in de dubbele cijfers, maar zag vooral een sterke collectieve prestatie. “We zijn allemaal zeer blij zijn dat er geen derde match komt.”

“Ik was in Waregem aangenaam verrast door het grote aantal meegereisde Gentse supporters die ook voor heel wat sfeer zorgden.”

 

“Het werd zoals verwacht een uiterst spannende bedoening waarbij wij de beste start namen, wat resulteerde in een vroege 2-7 voorsprong. Vooral De Lepeleire en Guillemyn bezorgden ons in de eerste helft zware kopzorgen met respectievelijk 11 en 14 punten. Ze zorgden voor een 43-40 ruststand.”

 

“In het derde quarter was het even pompen of verzuipen toen de thuisploeg tien punten wegliep, maar we bleven erin geloven met onder meer een heel secure 31 op 35 aan de vrijworplijn. Onze ‘big guys’ botsten bij penetratie telkens op kleinere tegenstanders, die hen foutief probeerden af te remmen.”

 

“Met vier in de dubbele cijfers en twee daar vlak onder hadden we offensief ook wel ons dagje met voor mij toch wel een bijzondere vermelding voor Laurent Lhote die in de laatste minuten beslissend was.”

 

Dat vond ook coach Erik Rogiers die boven alles zijn hele ploeg zag schitteren.

 

“Laat ons ook even stilstaan bij het verdedigend werk van Delobbe op Van Vooren, of van Stijn Stevens en bij uitbreiding de hele ploeg. Foucart bijvoorbeeld was amper in de match en ook De Lepeleire en Guillemyn kwamen in de tweede helft nog amper in het stuk voor. Aanvallend waren we uitmuntend aan de driepuntlijn waar we afwerkten aan zeventig procent. Een verdiende titel noem ik dat en de kroon op het harde werk van de hele ploeg.”

 

BS Waregem - Gent Hawks 77-85
ust: 43-40.Kwarts: 23-16/20-14/15-19/19-26.
Gent Hawks: Jori Vemoesen 15, Verspeeten 8, Depoorter 16, Joren Vermoesen 14, Lhote 18, Stevens 1, Delobbe 3, Spaens 9, Van Den Berghe 1.

Bookmark and Share Laatste aanpassing: 15/05/2017 1:29:19

AVS - Gent Hawks kampioen en WTV -Focus TV  
Proficiat kampioenen!  
"Coach Erik Rogiers kan met Gent Hawks titel pakken!"