Nieuws

 

KALENDERWIJZIGING  
EERSTE 2 TRANSFERS  
Dinsdag 23 januari om 20.15u, 1/2 beker van Vlaanderen  

BEKER VAN VLAANDEREN MANNEN  
 

De heenwedstrijd van de 1/2 finale van de Beker van Vlaanderen tussen Gent Hawks en Melco Ieper zal doorgaan op dinsdag 23 januari 2018 om 20.15 u. in de Sportarena Tolhuis te Gent.

 

Artikel 11/01/2018 - het Nieuwsblad door Johan Gaudissabois

Gent Hawks - GEMBO

Maxime Verspeeten met Hawks naar halve finale van de beker

“Dip nu hopelijk voorbij”


Door Gembo met 72-65 te verslaan plaatst Gent Hawks zich net als vorig seizoen voor de halve finale van de Beker van Vlaanderen. Aldus boekt de ploeg van Erik Rogiers een vierde overwinning op rij en lijkt het zelfvertrouwen weer helemaal terug van weggeweest.

 

Niet alleen de overwinning tegen Gembo, ook de manier waarop sterkt Hawks in de overtuiging dat de oude vorm weer daar is. Maxime Verspeeten geeft tekst en uitleg. “Bij momenten herkende ik terug de ploeg van vorig jaar. Vooral in de tweede helft dan, met spelers die de focus helemaal op hun spelletje legden en waarbij randzaken van geen tel waren.”

 

“Het was absoluut een plezier om ons defensief bezig te zien. Waar Gembo in de eerste helft met 35-37 nog enigszins hun normale offensieve kracht etaleerde, hadden we hen in het derde quarter volledig in de tang. We waren zeer agressief uit de kleedkamer gekomen en plaatsten een ongelooflijke 27-10. Als je weet hoe vlot Gembo normaal scoort, dan besef je hoe goed we op dat moment aan het verdedigen waren. Ook offensief waren we bij de les.

 

Gembo speelde voortdurend man-to-man. Dat je tegen een ploeg als Hawks met zoveel goede shotters in de rangen geen zone speelt, lijkt me logisch. Maar dan moet je ze wel binnenduwen natuurlijk. Met naast mezelf (16 punten) ook Gregory De Pooter (16 punten) en Joren Vermoesen (19 punten) in de dubbele cijfers was dat dit keer geen probleem. Gregory De Pooter sukkelde aanvankelijk met de enkel, maar nu heeft hij blijkbaar de goede vorm van vorig seizoen terug te pakken. Dat bezorgt de andere spelers ongelooflijk veel extra ruimte. Joren Vermoesen van zijn kant werd dit seizoen absoluut een gevestigde waarde. Hij kan zowel op de 3 als op de 4 worden uitgespeeld. Hij lepelt ze langs alle kanten binnen en heeft zoals we dat in basketbal al wel eens zeggen werkelijk de ‘hot hand’ te pakken.”

 

“ Ik kan nu enkel hopen dat de beruchte dip echt wel voorbij is. Gembo was in ieder geval de ideale voorbereiding op de topper van aanstaande zaterdag tegen Oxaco.”

Bookmark and Share Laatste aanpassing: 11/01/2018 12:22:30

Zaterdag 13 januari 2018 om 20u15  
Hawks heeft in terugronde een en ander recht te zetten!  
Gent Hawks 1/4 finale beker van Vlaanderen - artikel uit de zondag van 07/07/2018